۳۱ شهریور ۱۳۸۸، ۱۳:۴۷

میرزابابایی:

پیشرفت صنعتی کشور مرهون نبوغ مهندسی جنگ جهادسازندگی است

پیشرفت صنعتی کشور مرهون نبوغ مهندسی جنگ جهادسازندگی است

مدیرعامل کانون سنگرسازان بی سنگر تحولات عظیم ایران در صنعت و فناوری را مرهون نبوغ و فعالیت مخلصانه نیروهای مهندسی جنگ جهادسازندگی عنوان کرد و بر لزوم ادامه راه و مسلک نیروهای جهاد با آموزش و انتقال تجربیات آنها برای پیشرفت علمی و صنعتی کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، هدایت الله میرزابابایی نواب مدیر کل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری که پیش از ظهر سه شنبه  به مناسبت آغاز گرامیداشت هفته دفاع مقدس برگزار شد نقش عظیم جهاد سازندگی را در بخش فنی- مهندسی جنگ یادآور شد و شهیدان طرحچی، شهشهانی، ساجدی رضوی و... را از بنیانگذاران مهندسی جنگ خواند.

نقش مهندسی جنگ در پیروزی عملیاتهای بزرگ دفاع مقدس

نواب با بیان اینکه پس از مدتی که جهاد سازندگی کارهای مهندسی را بر عهده گرفت، حضور فعال جهاد نیازمند تشکیلاتی به مانند ارتش و سپاه شد افزود: قرارگاه مرکزی و 5 قرارگاه محور عملیاتی شامل قرارگاه کربلا، نوح، نجف، حمزه سیدالشهدا، رمضان تشکیل شد و گردانهای مهندسی در سراسر کشور تشکیل شد. ما 6 تیپ مهندسی سه گردانه در مناطق جنگی داشتیم که تیپهای مهندسی استان فارس، اصفهان، کرمان، سمنان از جمله آنهاست ضمن اینکه 45 گردان مستقل نیز از استانهای مختلف فعالیت مهندسی داشتند.

وی یادآوری بیانات حضرت امام و مقام معظم رهبری در تجلیل از حضور جهاد سازندگی در هشت سال دفاع مقدس تأکید کرد: خیلی از عملیاتهای دوران دفاع مقدس، جنگ مهندسی بود مثل عملیات والفجر8، خیبر، کربلای 5 و عملیات والفجر 10 که هر کدام به نوبه خود اگر کارهای مهندسی نبود شاید هیچ موفقیتی در جنگ برای ایران پیش نمی آمد.

مدیر امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی احداث پل بزرگ بعثت بر رودخانه اروند را در جهان بی نظیر خواند و افزود: جهادگران کشور با 6 هزار لوله 56 اینچ توانستند جاده ای بر اروند بسازند تا ادوات و نیروهای نظامی را از آن عبور دهند.

وی بر نقش اساسی مهندسی جنگ در عملیات خیبر تأکید کرد و گفت: ظرف کمترین زمان پل 14 کیلومتری خیبر بدون پایه بر روی آب از سه راه فتح تا جزیره شمالی ساخته شد و یا احداث جاده بزرگ سیدالشهدا (ع) که نیروها توانستند بخشی از رودخانه هورالعظیم را پر کنند تا رزمندگان با اطمینان خاطر بیشتری جزایر را در اختیار داشته باشند.

برگزاری یادواره شهدای وزارت جهاد کشاورزی در مشهد مقدس

نواب به آمار شهدا و ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: جهادسازندگی در کل جنگ بیش از 3 هزار و 100 شهید و 22 هزار جانباز و بیش از 800 آزاده به انقلاب تقدیم کرد و در طول جنگ بیش از 540 هزار نیرو به جبهه اعزام کرد که این نیروها اکثرا نیروهای مهندسی بودند.

مدیر کل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی صدور احکام لشکری برای 90 درصد شهدا، صدور مجوز استخدام فرزندان شهدای وزارتخانه، تدوین تاریخ نقش جهاد سازندگی در جنگ، انتشار زندگینامه شهدای وزارتخانه، شرکت در احداث موزه بزرگ دفاع مقدس با مدیریت ستاد کل نیروهای مسلح در کنار مرقد مطهر امام، اعزام راویان نور به مناطق عملیاتی همراه با کاروانهای سرزمین نور، برگزاری یادواره های مختلف در سراسر کشور را از جمله محورهای فعالیت این دفتر در وزارت جهاد کشاورزی خواند.

وی از برگزاری یادواره 3 هزار و صد شهید جهاد کشاورزی در 8 و 9 مهرماه در مشهد مقدس با حضور خانواده شهدا و ایثارگران و وزیر جهاد کشاورزی خبر داد و افزود: بیست و یکمین همایش سراسری فرماندهان مهندسی جنگ نیز در تاریخ 9 مهرماه در مشهد برگزار می شود.

ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی تا دو سال دیگر صاحبخانه می شوند

مدیر امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی برقراری ارتباط مستمر با خانواده شهدا و ایثارگران وزارتخانه را الگویی برای دیگر نهادهای دولتی خواند و در مورد حل مشکل مسکن ایثارگران گفت: برای حل این مسئله هزار هکتارزمین در31  استان مشخص شده و مجوز احداث آن از کمیسیون مسکن دولت گرفته شده است و در برخی از استانها به اتمام رسیده و پیش بینی می کنیم که تا دو سال آینده تمام ایثارگران جهاد کشاورزی صاحب خانه شوند.

ساخت مجموعه های تلویزیونی برای معرفی نقش مهندسی جنگ در دفاع مقدس

وی از ساخت فیلم، مجموعه تلویزیونی و انیمیشن خبر داد و گفت: مجموعه تلویزیونی" قرارمان یادت نره" در 14 قسمت 45 دقیقه ای توسط مسعود ده نمکی برای شبکه یک ساخته خواهد شد ضمن اینکه انیمیشن 90 دقیقه ای " جاده سیدالشهدا(ع)" توسط آقای صمدی 90 درصد کار به اتمام رسیده است.

واگذاری 10 شرکت وزارت جهاد کشاورزی به خانواده شهدا و ایثارگران در راستای اجرای اصل 44

نواب به اجرای اصل 44 در وزارتخانه جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این واگذاری ایثارگران در اولویت هستند و تا کنون 10 شرکت مؤسسه جهاد نصر را به خانواده شهدا و ایثارگران واگذار شده است و 10 درصد اولیه خرید سهام خانواده شهدای ما که بیش از 7 میلیارد تومان است توسط جهاد به صورت بلاعوض پرداخت کرده ایم و این خانواده ها ریالی بابت خرید سهام پرداخت نکردند و الباقی خرید سهام شان از سود سرکتهایی که واگذار شده پرداخت می شود.

وی از احداث باغ موزه جهاد کشاورزی در 14 هکتار زمین در منطقه شادمان خبر داد و در مورد ذخیره سازی اسناد دفاع مقدس نیز گفت: تمام اسناد جهاد سازندگی در دفاع مقدس در سراسر کشور شناسایی شده است که 250 هزار سند از تهران و 500 هزار سند در استانها ذخیره سازی شده است.

مهندس حسینعلی عظیمی مدیر عامل کانون سنگرسازان بی سنگر نیز در این نشست به تاریخچه تشکیل پشتیبانی و مهندسی جنگ و ادغام  آن با جهاد سازندگی با اتمام جنگ اشاره کرد و گفت: بعد از چند سال ضرورت گردهمایی نیروهای پراکنده این نهاد تأثیرگذار در جنگ بر اساس سه ضرورت حفظ هویت، حفظ ارتباط و انسجام اجتماعی و حفظ تاریخ و انتقال تجربیات احساس شد و کانون سنگر سازان بی سنگر در سال 83 به عنوان یک نهاد مردمی و غیر سیاسی تشکیل شد.

کد خبر 950959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علي اصغر كريمي IR ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۳
      0 0
      سلام و درود خدا بر جهادگران و ايثارگران و شهدا .